Home
Visserstoet
Vismijn
Ambachten
Rommelmarkt
Sponsors
Visdelicatessen
Comité
Muziek
Bereikbaarheid
Ons aanbod
Alle foto's

45e Vis & Folklorefestival 2024

22 - 23 juni (van 11u tot 20u)

Bereikbaarheid

Mariekerke is een deelgemeente van Bornem, centraal gelegen in de magische driehoek 'Brussel - Antwerpen - Gent' en in het midden van de verbindingsas 'Mechelen - Sint-Niklaas'.

Met de fiets :
Mariekerke is gelegen aan de Schelde en is vlot bereikbaar via de dijken. Vanuit Kastel is er een permanente overzetdienst.

Met het openbaar vervoer :
Met de trein naar Bornem (lijn Mechelen-Sint-Niklaas) en vanuit Bornem met De Lijn naar Mariekerke. Op zaterdag is er elk uur een bus en op zondag om de twee uur.

Met de wagen :
- E17 : afrit Temse - Bornem - Mariekerke
- A12 : afrit Breendonk - Bornem- Mariekerke
- N17 : afslag Sint Amands

Op alle invalswegen is duidelijke bewegwijzering aangebracht! Om het drukke centrum van Bornem te vermijden sla je best af aan Garage Audi Dielis. Door deze voorrangsbaan continu te volgen kom je na een tiental kilometer in Mariekerke aan. Om de kerk te bereiken rij je tot de eerste verkeersdrempel van Mariekerke. Hier sla je dan (op normale dagen) de straat rechts in. Dit is juist achter de krantenwinkel 'Het krantenhoekje'. Op dagen van festiviteiten mag je deze straat niet inslaan, maar een 30 meter verder krijg je wel de mogelijkheid dit te doen. De straten rond de kerk zijn tijdens vis & folklore verkeersvrij (zie stratenplan ).

We vragen vooral respect te hebben voor parkeerplaatsen van andersvaliden. Op deze dagen (en op andere ook) is wandelen en kuieren een zeer betekenisvol woord in Mariekerke...
Dit stratenplan geeft u een overzicht van de verschillende evenementen op het parcours en van de beschikbare parkings. Het inrichtend comité wenst u veel plezier en vooral smakelijk eten!

VISMIJN : hoek Droogveldstraat en Paardenstraat
VISMARKT : aan de kade / kerk
AMBACHTEN : Zuster Theresialaan - Omgangstraat - Jan Hammeneckerstraat en Kouterplein
ROMMELMARKT : Droogveldstraat